۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
تهران

چگونه از دندان عصب کشی شده مراقبت کنیم

فهرست مطلب

راه های مراقبت از دندان عصب کشی شده

درمان کانال ریشه در اصطلاح عام عصب کشی نامیده می شود. در مرحله ی ابتدائی عصب کشی به علت قطع نمودن و خارج کردن عروق و اعصاب از کانال ریشه، در اطراف ریشه ی دندان در استخوان زخم ایجاد می گردد، درنتیجه محل تا مدتی دردناک و ملتهب خواهد بود. شدت این درد در افراد مختلف متفاوت خواهد بود، اما جای نگرانی نیست. در این مقاله سعی می کنیم روش های محافظت از دندان های خود را بعد از عصب کشی به شما آموزش دهیم.

عصب کشی دندان

عصب کشی دندان 

بعد از رفع بی حسی دندان، ممکن است درد دندانتان شروع شود. چند روز اول پس از درمان دردهای کم یا زیادی حس می شود ؛ به طوریکه این دردها در روزهای اولیه ( ۲ تا ۳ روز اول ) بیشتر بوده و به صورت دردهای خود به خود و حساسیت دندان به لمس و فشار بروز می کنند. پس از این دوره دردها تنها به ضربه ( در حین غذا خوردن یا برخورد دندان به دندان مقابل) محدود می شوند و در نهایت کاملاً از بین می رود. در صورتی که منع مصرف دارویی خاصی ندارید و دارویی از طرف دندانپزشک به شما تجویز نشده است، می توانید از قرص بروفن یا داروهای مسکن رایج در داروخانه برای کنترل درد استفاده کنید.

گاهی بعد از درمان ریشه، با درد و تورم شدیدی در روزهای بعد از درمان، مواجه می شوید. این درد و التهاب حتی ممکن است شما را از روی هم قرار دادن دندان منع کند. این مشکلات، به معنی اشکال در درمان دندان نیست و در واقع جز روند درمان است. در صورتی که درد و التهاب به حد غیرطبیعی ادامه یافت و پس از چند روز به جای روند بهبودی، روند بدتر شدن را در پی گرفت، حتما با دندان پزشک تماس بگیرید.

از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک پرهیز کنید. در صورتی که در ناحیه صورت و محل عصب‌کشی دچار تورم شده اید، جهت دریافت آنتی‌بیوتیک مناسب به دندانپزشک خود مراجعه کنید. این امر می تواند به معنی عفونت باشد.

استفاده از مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بعد از عصب کشی منعی ندارد

در درمان عصب کشی دندان بهتر است که بعد از عصب کشی از مسواک و نخ دندان استفاده نشود. به دلیل تازه بودن پانسمان روی دندان و داشتن شیار های زبر بهتر است تا چند روز اول از مسواک و نخ دندان استفاده نشود.

برای خوردن غذا تا رفع کامل بی حسی صبر کنید. تا قبل از رفع بی حسی، به دلیل عدم تسلط در کنترل فک و دندان، ممکن است موقع غذا خوردن گونه و زبانتان را گاز گرفته و زخم کنید. منتظر رفع بی حسی شوید و از غذاهای نرم شروع کنید.

باز نماندن روی دندان بعد از عصب کشی

روی دندان نباید باز بماند. پانسمان روی دندان شما موقت بوده و در اسرع وقت ،بعد از خاتمه درمان ریشه،باید پر شود یا درمان پروتزی روی آن انجام گیرد. در مورد نیاز به روکش با دندانپزشک مربوطه مشورت کنید ولی در نظر داشته باشید بیشتر دندان های عصب کشی شده نیاز به روکش پیدا می کنند. اگر پانسماتان افتاد در اسرع وقت برای پانسمان مجدد به دندان پزشک مراجعه کنید.

دندانی که نیاز به درمان ریشه دارد ، اغلب شدیداً خراب و دیواره های ضعیف و شکننده ای دارد. به همین دلیل در مصرف غذاها و فشار به پانسمان احتیاط کنید. اگر می توانید تا چند روز از غذاهای نرم استفاده کنید. اگر پانسمان دندان کاملا تخلیه شده است، حتما به دندان پزشک مراجعه کنید اما در صورتی که تنها قسمتی از آن برداشته شده، نیازی به مراجعه ندارید. طی این مدت که دندان شما پانسمان است بهتر از از خوردن خوراکی های سخت به وسیله این دندان خودداری کنید.

بررسی بلند بودن پانسمان

بلند بودن پانسمان را بررسی کنید. اگر احساس کردید پانسمان یا پرکردگی موقت دندان شما بلند است، جهت اصلاح آن به دندانپزشک مراجعه کنید. دندان های عصب کشی شده دیواره ی ضعیفی دارند و در صورت وارد آمدن فشار بیش از حد در اثر بلند بودن تاج به راحتی می شکنند.

حساسیت دندان تا مدتی طبیعی است. این حساسیت گاهی حتی تا یک ماه هم طول می کشد. اما به طور تدریجی کمرنگ تر می شود و به معنی درمان نادرست نیست. در صورتی که درد و حساسیت تا یک ماه بعد برطرف نشد، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

بررسی بلند بودن پانسمان بعد از عصب کشی دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از عصب کشی

بهداشت عمومی دهان و دندان را رعایت کنید. دندان عصب کشی شده بعلت نداشتن عصب به پوسیدگی، سرما و گرما حساس نبوده و در صورت بهداشت ضعیف براحتی پوسیده می گردد. این نوع پوسیدگی به دلیل اینکه شما دیرتر متوجه آن می شوید می تواند حتی به از دست رفتن دندان بیانجامد. در عین حال دندان عصب کشی شده، به دلیل فقدان عصب و پالپ زنده ی درون دندان، دیواره ی نازکی دارد و به راحتی می شکند. پس در مصرف غذاهای سفت با آن احتیاط کنید و به طور کلی فشار کمتری از این به بعد باید به آن وارد کنید. در صورتی که از بین رفتن تاج دندان وسیع است، برای پیشگیری از شکستگی و از دست رفتن دندان به روکش نیاز دارید. در این مورد با دندان پزشک مشورت کنید.

استفاده از داروهای ضد درد بعد از عصب کشی دندان ها

بعد از عصب کشی دندان ها نیازی به مصرف هیچ دارویی نمی باشد تنها در صورت احساس درد شدید می توان از مسکن هایی که التهاب ایجاد نمی کنند مانند ژلوفن استفاده کرد، اما طبق نظر پزشک می توان از داروهای آنتی بیوتیک نیز استفاده کرد. درد دندان بعد از عصب کشی می تواند به دلیل پوسیدگی دندان قبل از عصب کشی باشد. اما این درد موقتی است و با استفاده یک داروی ضد درد رفع می گردد.

آنلاین سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *